I “Ana”s Fængsel

For et par uger siden spurgte “K” om jeg ikke havde lyst til at tegne min spiseforstyrrelse, sådan som jeg så den. Dette kunne vi bruge til gulvøvelser, og det ville desuden give hende et bedre billede af hvordan min spiseforstyrrelse “manifesterer” sig.

Denne opgave var jeg helt med på, og resultatet blev ovenstående. “Ana” er selvfølgelig den sorte pige med fangarme, som holder (mig) om munden med sine lange “fangarme”/negle.

Hånden om min mund symboliserer, at når anoreksien dominerer er det ikke mig, der taler; det er ikke min stemme folk hører. Det er Ana, der er altoverskyggende. Hun holder mig fast i hendes greb og vil rive og bide, hvis jeg prøver at slippe fri.

Hun er sort, fordi hun symbolisere mørket. Mørket, der opsluger mig, når jeg trækker mig ind i den spiseforstyrrede verden. Ana ville dog ikke tillade mig, at male hende helt sort (derfor det hvide omkring øjnene) da hun fortalte mig, at hun jo også gør en masse gode ting for mig. Og der var jeg ikke stærk nok og måtte bøje mig for hendes befaling om ikke at tegne hende helt sort..

Det er enormt grænseoverskridende for mig at lægge mine tegninger ud. Både fordi jeg er bange for at blive dømt og jeg er bange for, at folk ikke vil kunne lide mine tegninger. Men burde jo egentlig være ligeglad, det er jo mine tegninger og de betyder rigtig meget for mig. Men så er der også det, at det er utrolig sårbart at vise mine tegninger for andre, som om at jeg blotter min sjæl for alle og enhver som har lyst til at se den. Men offentliggøres skulle det. Det er endnu en udfordring, jeg har givet mig selv.

11 thoughts on “I “Ana”s Fængsel

 1. Jeg er helt blown away over dette indlæg…..
  CHOK hvor er det et perfekt billede på din situation!
  VILDT inspirerende!!!!!!!!
  Lige fra dit hjerte!

 2. Fantastisk tegning! Jeg bruger selv det at tegne mine følelser rigtig meget – og male og skrive, som du selv fortæller, at du gør. TAK, fordi du deler dine tegninger – jeg får helt lyst til selv at dele nogle på et tidspunkt. Måske.. 🙂 Du er velkommen til at kigge forbi, hvis du skulle have lyst – nu følger jeg i hvert fald din blog 🙂

  • Det ville være enormt spændende at se nogle af dine tegninger! Jeg finder så meget inspiration i andres kreative værker.
   Jeg følger skam også din blog på bloglovin’ – elsker din måde at skrive på; der har du helt klart en sjælden gave!

 3. Your FANGSEL is scary. I hope your depression leaves you alone today.

  I had depression due to a brain tumor. Once they removed the tumor my clinical depression went away. I honestly don’t know which was worse: the hopelessness of depression or the pain and suffering endured by such a risky and radical surgery. I wish they could find a way to “cut out” depression they way they cut out my tumor.

  I have an encouragement blog you might want to visit some time called http://weepingintodancing.wordpress.com/

 4. Virkelig smuk tegning – men gud hvor blev jeg ked af det da jeg læste inlægget 😥 Det er en hel enorm selvindsigt du har, og jeg må sige at det også må kræve et kæmpe mod, at offentliggøre så personligt et stykke kunst på nettet.

  Simone
  microcut.dk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s